Leveranssätt och -kostnader

Postavgifter under Galna Dagar

Leveranssätt

Leveransavgift (€)

Postens serviceställe eller paketautomat, Matkahuoltos paketserviceställe

6,90

Hemleverans, valbar (små produkter)

15,00

Hemleverans, obligatorisk (stora produkter)

50,00–65,00

Då du köper från Galna Dagar en gång och betalar den normala grundavgiften (6,90 €), får du alla följande beställningar som överskrider 50 euro (exklusive postavgift) utan grundavgift under Galna Dagar. Rätten till rabatten fastslås enligt de kunduppgifter du angett vid första beställningen. Därför är det av stor vikt att ange exakt samma kunduppgifter och e-postadress som vid de tidigare beställningarna.

Grundavgiften på 6,90 € avdras även från leveransavgiften vid hemleverans.

Leveransavgifterna tillkommer per beställning oberoende av beställningens värde eller antalet beställda produkter. Vi strävar efter att leverera beställningen i en försändelse. Beställningen kan dock delas upp i flera försändelser t.ex. beroende på tillgängligheten av eller storleken på produkter. Ifall flera produkter ingår i beställningen, bestäms leveransavgiften enligt varan med den högsta leveransavgiften.

Vid beställning bör mottagarens telefonnummer alltid uppges. Vid hemleverans uppgör Posten om en exakt leveranstid med mottagaren.

Vid leverans till posten skickas ankomstavin per sms till det angivna telefonnumret.

Stockmanns nätbutik levererar varor endast inom Finland. Du kan även välja att få alla dina beställda varor hemlevererade av Posten.

Hemleveransprodukter levereras inte till Sveaborg (postnummer 00190) eller till följande postnummerområden i Åbolands skärgård: 21740, 22710, 22720, 22730, 22820, 22840, 22920, 22940 och 23390.

LEVERANSSÄTT

Postpaket

Postpaket levereras till posten närmast dig. Legitimation bör uppvisas då paketet avhämtas. Vanliga postpaket kan även avhämtas av en annan person än beställaren mot försändelsekod och identitetsbevis med fotografi.

Paket som beställts via Galna Dagar-nätbutiken levereras till närmaste post enligt postnummer. Du kan även välja leverans till ett annat avhämtningsställe än det som är närmast dig i tjänsten Postens eget avhämtningsställe, som du hittar på postens webbsida. Observera att tjänsten bör aktiveras innan du lägger beställningen i Galna Dagars nätbutik, så levereras paketet rätt till det nya avhämtningsstället. Med hjälp av tjänsten kan du välja var du avhämtar paket som beställts i nätbutiken. Istället för Posten närmast dig kan du lätt avhämta paketet från något av Postens kontor, avhämtningsställe eller paketautomat.

Du kan avhämta paket från ett avhämtningsställe eller en paketautomat även på kvällar och veckoslut. Paketautomater finns även i Stockmannvaruhusen i Helsingfors centrum, Hagalund och Åbo. Styr ditt paket till paketautomaten på adressen http://www.posti.fi/privatkunder/ta-emot/paket.html. Det är gratis att styra paket, och med hjälp av tjänsten undviker du rusch och kan styra paketet dit du önskar!

Leverans till Matkahuoltos paketserviceställe

När du lägger en beställning kan du välja att avhämta den på valfritt Matkahuolto-paketserviceställe. Det förvalda avhämtningsstället är vanligtvis Matkahuolto, K-market, R-Kiosken eller något annat av Matkahuoltos paketserviceställen som är närmast mottagarens adress.

Hemleverans

Du kan välja att få alla dina beställda varor hemlevererade. För vissa produkter (t.ex. stora möbler) är en avgiftsbelagd hemleverans det enda leveranssättet, och det är inte möjligt att välja avhämtning på posten. Detta uppges i samband med produkten på produktsidan.

Om du väljer hemleverans ska du uppge ditt telefonnummer i samband med beställningen så att Posten kan kontakta dig för att komma överens om tidpunkten för hemleveransen. Utdelningen sker må–fr kl. 9–21 i tätorter, på övriga orter i huvudsak kl. 9–14. Hemleveransprodukter levereras inte till Sveaborg (postnummer 00190) eller till följande postnummerområden i Åbolands skärgård: 21740, 22710, 22720, 22730, 22820, 22840, 22920, 22940 och 23390.

Vänligen observera, att när du väljer hemleverans gäller inte leverans hemifrån ifall du vill returnera produkten. Ifall du önskar returnera en order/en produkt ska du föra den till posten eller komma överens med posten om avhämtning (avgiftsbelagt). I Postens hemleverans ingår distribution till den adress som är märkt på adresskortet. Försändelsen levereras ända fram till hemdörren. Hemleveransen förutsätter hinderslös väg till mottagaren.

Den enskilda kollins maximumvikt är 120 kg för hemleverans. Kollin över 120 kg packas upp på överenskommet ställe omedelbart intill Postens bil. Mottagaren ansvarar för att golven är tillräckligt skyddade.

Du kan även välja leverans till en annan adress och en annan person som mottagare. Stockmanns nätbutik levererar beställningar endast inom Finland. Vänligen kontakta Stockmanns Leveranstjänst om du vill skicka varor utomlands.

LEVERANSTID

Under Galna Dagarna är leveranstiden för nätbutikens beställningar cirka 7–14 vardagar. Avvikande leveranstider på t.ex. beställningsprodukter uppges skilt i samband med produkterna. Observera att påskens högtidsdagar 14–17.4 kan påverka leveranstiden.

Stockmann svarar inte för eventuella ändringar av leveranstidpunkterna eller för de följder som ändringarna medför för kunderna.